In het gebouw bevinden zich twee grote zalen, de kerkzaal en de Lutherzaal, die los van elkaar gehuurd kunnen worden. Beide ruimtes beschikken over een geluid- en beeldsysteem, goede ventilatie en centrale verwarming.
Verder heeft de kerk aantal kleinere ruimtes die gebruikt kunnen worden als vergaderlocatie, kleedruimte of voor buffetten. Er zijn 7 toiletten aanwezig, verdeeld over het gebouw.

Wij denken graag met u mee welke ruimte het best past bij uw wensen en hoe u uw activiteit tot een geslaagd event kunt maken waaraan u en uw gasten met plezier terugdenken. 
ons

Uw evenement bij 

lees verder 

Behalve de kerkzaal en de Lutherzaal zijn er de consistorie, domineeskamer, foyer en een kleine keuken. (…)

overige ruimtes

lees verder 

Achter de kerkzaal vinden we de Lutherzaal, uit 1925. Van buiten is het een onopvallend gebouw, maar het interieur is zeer markant (…)

LUTHERZAAL 

lees verder 

De kerkzaal van de Lutherse Kerk heeft een prettig droge en tegelijkertijd warme akoestiek. De zaal is bovendien een heel mooie ruimte (…) 

KERKZAAL 

 RUIMTES 

Een demonstratie van ongeveer een uur kost € 5,- per persoon (minimum € 150,- per groep).  

Zelf spelen
Wilt u zelf een keer de toetsen beroeren? Vrije (individuele) bespeling is altijd mogelijk.
Het tarief is € 30 per uur voor zowel het barok-orgel als voor het Van Oeckelenorgel. 

Voor het boeken van een demonstratie of een vrije bespeling kunt u contact opnemen met Binnenstadskerken. Of klik hier voor een online orgeldemonstratie. In de kerk staan een concertvleugel en twee grote, historisch interessante orgels: het expressief-romantische Van Oeckelenorgel uit 1896 en het in 2017 voltooide barokorgel, een reconstructie van het Schnitgerorgel dat Schnitger ooit schonk aan de Lutherse gemeente. het is mogelijk om de kerk inclusief deze instrumenten te huren. 

Het is ook mogelijk om op aanvraag een orgeldemonstratie te krijgen, waarbij de cantor-organist de geschiedenis en technische details van beide orgels bespreekt. Natuurlijk zal hij beide orgels bespelen, zodat u met eigen oren de klankrijkdom van deze zo verschillende instrumenten kunt horen. 

Instrumenten huren 

Een prachtig aangekleed galadiner in de kerk, of een buffet of een intieme lunch? De Lutherse Kerk biedt u een hemelse ambiance om optimaal te genieten. Bij diners of specifieke (gastronomische) wensen doen we, uiteraard in overleg met u, een beroep op een cateraar. Wij werken samen met verschillende cateraars. Bij catering berekenen we een commissie van 10% over het food & beverage-gedeelte.


Catering